Texmex-fajitas med nötkött

15.10.2025

Näringsprofil (per portion):
Energi: ca 580 kcal | Protein: ca 43 g | Kolhydrater: ca 67 g | Fett: ca 12 g


Receptet ger cirka 4 portioner.

Ingredienser:

  • 1 msk matolja

  • 1 röd lök, skivad

  • 1 vitlöksklyfta, pressad

  • 500 g nötkött, skuret i strimlor

  • 1 tsk malen spiskummin

  • 1 tsk mald koriander

  • 3 msk barbequesås

  • 2 msk Stark Chilli Sauce

  • 2 msk tomatpuré

  • 400 g burk kidneybönor, sköljda och avrunna

  • 310 g burk majs, sköljd och avrunnen

  • 2 msk vatten

  • 12 tortillabröd (vete)

  • 4 salladsblad, strimlade

  • 4 tomater, tärnade

  • 1 gurka, tärnad

  • Salsa att servera

Tillagning:

  1. Hetta upp olja i en stor non-stick-panna på medel-hög värme. Fräs lök och vitlök i 2–3 minuter tills mjukna.

  2. Tillsätt köttet och bryn ca 5 minuter tills det får färg. Rör ner spiskummin och koriander och fräs ytterligare 1 minut.

  3. Tillsätt barbequesås, chilissås, tomatpuré, bönor, majs och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter tills allt är genomvarmt.

  4. Värm tortillabröden (t.ex. i mikro på hög effekt 30–60 sek eller i ugn).

  5. Fördela fyllningen i tortillabröd tillsammans med sallad, tomat och gurka. Rulla ihop och servera med salsa.

Kommentar & justeringsförslag för idrottssammanhang:

Denna rätt är rik på både protein och kolhydrater — passar bra som måltid inför träning eller som återhämtning.