Texmex-fajitas med nötkött

Näringsprofil (per portion):
Energi: ca 580 kcal | Protein: ca 43 g | Kolhydrater: ca 67 g | Fett: ca 12 g
Receptet ger cirka 4 portioner.
Ingredienser:
-
1 msk matolja
-
1 röd lök, skivad
-
1 vitlöksklyfta, pressad
-
500 g nötkött, skuret i strimlor
-
1 tsk malen spiskummin
-
1 tsk mald koriander
-
3 msk barbequesås
-
2 msk Stark Chilli Sauce
-
2 msk tomatpuré
-
400 g burk kidneybönor, sköljda och avrunna
-
310 g burk majs, sköljd och avrunnen
-
2 msk vatten
-
12 tortillabröd (vete)
-
4 salladsblad, strimlade
-
4 tomater, tärnade
-
1 gurka, tärnad
-
Salsa att servera
Tillagning:
-
Hetta upp olja i en stor non-stick-panna på medel-hög värme. Fräs lök och vitlök i 2–3 minuter tills mjukna.
-
Tillsätt köttet och bryn ca 5 minuter tills det får färg. Rör ner spiskummin och koriander och fräs ytterligare 1 minut.
-
Tillsätt barbequesås, chilissås, tomatpuré, bönor, majs och vatten. Låt sjuda ca 5 minuter tills allt är genomvarmt.
-
Värm tortillabröden (t.ex. i mikro på hög effekt 30–60 sek eller i ugn).
-
Fördela fyllningen i tortillabröd tillsammans med sallad, tomat och gurka. Rulla ihop och servera med salsa.
Kommentar & justeringsförslag för idrottssammanhang:
Denna rätt är rik på både protein och kolhydrater — passar bra som måltid inför träning eller som återhämtning.