Grönsaksgratäng med ricotta
15.10.2025

Receptet ger ca 4 portioner.
Ingredienser:
- 1 aubergine, i skivor
- 1 zucchini, i skivor
- 1 paprika, i bitar
- 250 g ricottaost
- 1 dl riven ost
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Stek grönsakerna lätt i olivolja.
- Blanda tomater, vitlök, salt och peppar.
- Varva grönsaker, ricotta och tomatsås i ugnsform.
- Toppa med riven ost och grädda ca 25 minuter.
Näringsprofil (per portion):
Energi: 320 kcal | Protein: 18 g | Kolhydrater: 14 g | Fett: 22 g
Kommentar:
Bra återhämtningsrätt för vegetariska idrottare. För mer kolhydrater – servera med ris eller pasta.Receptet ger ca 4 portioner.
En proteinrik vegetarisk gratäng med mycket smak och bra energi för återhämtning.
Ingredienser:
- 1 aubergine, i skivor
- 1 zucchini, i skivor
- 1 paprika, i bitar
- 250 g ricottaost
- 1 dl riven ost
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk olivolja
- Salt och peppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Stek grönsakerna lätt i olivolja.
- Blanda tomater, vitlök, salt och peppar.
- Varva grönsaker, ricotta och tomatsås i ugnsform.
- Toppa med riven ost och grädda ca 25 minuter.
Näringsprofil (per portion):
Energi: 320 kcal | Protein: 18 g | Kolhydrater: 14 g | Fett: 22 g
Kommentar:
Bra proteinrik återhämtningsrätt för vegetariska idrottare. För mer kolhydrater – servera med ris eller pasta.