Grönsaksgratäng med ricotta

15.10.2025

Receptet ger ca 4 portioner.

Ingredienser:

  • 1 aubergine, i skivor
  • 1 zucchini, i skivor
  • 1 paprika, i bitar
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Stek grönsakerna lätt i olivolja.
  3. Blanda tomater, vitlök, salt och peppar.
  4. Varva grönsaker, ricotta och tomatsås i ugnsform.
  5. Toppa med riven ost och grädda ca 25 minuter.

Näringsprofil (per portion):
Energi: 320 kcal | Protein: 18 g | Kolhydrater: 14 g | Fett: 22 g

Kommentar:
Bra återhämtningsrätt för vegetariska idrottare. För mer kolhydrater – servera med ris eller pasta.Receptet ger ca 4 portioner.

En proteinrik vegetarisk gratäng med mycket smak och bra energi för återhämtning.

Ingredienser:

  • 1 aubergine, i skivor
  • 1 zucchini, i skivor
  • 1 paprika, i bitar
  • 250 g ricottaost
  • 1 dl riven ost
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Stek grönsakerna lätt i olivolja.
  3. Blanda tomater, vitlök, salt och peppar.
  4. Varva grönsaker, ricotta och tomatsås i ugnsform.
  5. Toppa med riven ost och grädda ca 25 minuter.

Näringsprofil (per portion):
Energi: 320 kcal | Protein: 18 g | Kolhydrater: 14 g | Fett: 22 g

Kommentar:
Bra proteinrik återhämtningsrätt för vegetariska idrottare. För mer kolhydrater – servera med ris eller pasta.